Onderzoek

In 2012 ligt de focus van nieuwe onderzoeksactiviteiten op het (verder) verbinden van zorg en sport- en beweegaanbod. Daarnaast op het voorzien van BeweegKuur-instructeurs en andere sport- en beweegaanbieders met informatie waardoor ze de doelgroep beter kunnen bereiken en ondersteunen. In beide gevallen beperkt de doelgroep zich niet tot mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico, maar kunnen ook anderen met een (hoog risico op) een chronsiche aandoening onderdeel uit gaan maken van de doelgroep. Daarnaast loopt een aantal onderzoeksactiviteiten door.

Vanaf de start van de BeweegKuur in 2008 wordt de uitvoering en de effectiviviteit van de BeweegKuur op verschillende manieren onderzocht. Het onderzoek dat NISB en onderzoekspartners doen, hebben tot doel de BeweegKuur te verbeteren, of om verantwoording af te leggen.


Lees ook de verschillende andere documenten