Algemeen

De BeweegKuur is een combinatie van meer bewegen, gezonder eten en ondersteuning bij kleine veranderingen in gewoonten en gedrag. Onder professionele begeleiding vanuit de huisartsenpraktijk werkt u aan een gezondere en actievere leefstijl. Het doel hiervan is gezondheidswinst te boeken en uw kwaliteit van leven te verhogen. Op dit deel van de website vindt u informatie over de BeweegKuur. Bent u nog geen deelnemer aan de BeweegKuur, maar wilt u weten of u in aanmerking komt voor deelname?

In overleg met uw huisarts kijkt u of de BeweegKuur iets voor u is. Als dit het geval is, schrijft uw huisarts als het ware een recept uit voor deelname aan de BeweegKuur. De huisarts verwijst u door naar de leefstijladviseur, in veel gevallen de praktijkondersteuner. Samen met de leefstijladviseur brengt u uw gezondheidsprofiel in beeld en bespreekt u uw doelen, mogelijkheden en verwachtingen van de BeweegKuur. U bezoekt een diëtist voor het opstellen van een voedingsplan. En u gaat naar de fysiotherapeut voor een beweegadvies op basis van een intake en inspanningstest. Vervolgens gaat u aan de slag met deze plannen in een beweeg- en voedingsprogramma. De activiteiten in deze programma’s zullen, waar mogelijk, in groepsverband plaatsvinden. In veel gevallen wordt u ook doorverwezen naar de sport- en beweegaanbieders in uw wijk om daar te werken aan uw leefstijl. In de BeweegKuur is de leefstijladviseur, ongeacht welk beweeg- en voedingsprogramma’s u volgt, uw aanspreekpunt. U heeft regelmatig contact met de leefstijladviseur over uw voortgang in de BeweegKuur waarbij de leefstijladviseur u zoveel mogelijk probeert te ondersteunen en coachen.

Bekijk de introductiefilm