Fijn dat u geïnteresseerd bent in de BeweegKuur. 

Huis voor Beweging heeft in samenwerking met Special Heroes NL per 1 oktober 2017 de BeweegKuur overgenomen van Kenniscentrum Sport. Op dit moment zijn wij achter de schermen druk bezig met het door ontwikkelen van de BeweegKuur 2.0. 

De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie voor mensen met obesitas en mensen met overgewicht in combinatie met een (andere) risicofactor, bijvoorbeeld diabetes type 2. Mensen die in aanmerking komen voor de BeweegKuur krijgen maximaal een jaar begeleiding om hun eet- en beweeggedrag aan te passen en daarmee te werken aan een gezonde actievere leefstijl. De huisarts schrijft het ‘recept’ uit, maar daarnaast hebben de leefstijladviseur, de diëtist en indien nodig de fysio-/oefentherapeut in dit jaar een belangrijke rol. Het doel is dat deelnemers zelfstandig het ‘gezonde’ gedrag volhouden. 

Voor meer informatie over de BeweegKuur en aanvraag Sportimpuls kunt u ons bereiken op info@huisvoorbeweging.nl of op telefoonnummer 06-22485922 / 06-30708179. 

Voor meer informatie over de BeweegKuur voor mensen met een fysieke beperking kunt u contact opnemen via (info@specialheroes.nl) of op telefoonnummer 06- 10 95 47 76.

Netwerk zorg-sport

Informatie voor professionals over het netwerk van zorg en sport 

Deelnemers

Informatie voor deelnemers van de BeweegKuur

Nieuws

Onderzoek: Communiceren en improviseren rondom de BeweegKuur meer >

Sport & gemeenten, brug tussen zorg en sport meer >