Ineke CohenIneke Cohen is sinds 13 mei 2009 deelnemer van de BeweegKuur in Amsterdam. Haar suikerpeil is niet stabiel daarom heeft de huisarts haar de BeweegKuur voorgeschreven. Diabetes is bij Ineke aan het licht gekomen voordat ze werd geopereerd in 2002. Bij controle van het bloed bleek ze diabetes type 2 te hebben. Toch voelde Ineke zich prima want verschijnselen of klachten die vaak bij diabetespatiënten voorkomen, had ze niet.

Sinds het intakegesprek met de leefstijladviseur komt Ineke regelmatig naar het gezondheidscentrum om te bewegen. “Ik ben eraan gehecht geraakt. Het centrum is kleinschalig en er zijn voornamelijk oudere mensen. Het advies en de aandacht zijn goed en er is altijd wel plek vrij. Ik vind het plezierig om twee keer per week te bewegen bij het gezondheidscentrum. Het liefst ga ik in de ochtend want ’s avonds heb ik minder energie en moet er onder andere gekookt worden. Bovendien is bewegen in de ochtend een goede stimulans om de dag mee te beginnen!”

Naast het bewegen in het gezondheidscentrum loopt Ineke drie dagen in de week een half uur naar haar werk. De zondag houdt ze vrij voor huishoudelijke klusjes of trainen op de roeimachine. Het laatste is haar favoriet sinds ze is gestopt met ploegroeien. Je traint met roeien al je spieren en het is te doen tot op zeer hoge leeftijd.

De leefstijladviseur en Ineke hebben samen een beweegplan opgesteld. Door het programma van tijd tot tijd zwaarder te maken, blijft het een uitdaging. Met het resultaat dat haar conditie en spierkracht nog beter zijn geworden is ze zeer tevreden evenals het grote voordeel dat de suikerwaarde omlaag is gegaan.