Andre HettingaAndré Hettinga is sinds april 2009 gestart met de BeweegKuur omdat hij diabetes mellitus type 2 heeft. De praktijkondersteuner gaf André het recept voor de Beweegkuur mee om een goede conditie te krijgen. “Voordat ik met de BeweegKuur begon, was ik na 500 meter lopen al buiten adem en kon daarna niet meer verder.”

“Tegenwoordig is 10 kilometer lopen in een stevig tempo geen probleem! Ik loop vijf kwartier op de loopband want ik houd ervan om mijn grenzen op te zoeken.” In de eerste paar maanden van de BeweegKuur bewoog André met begeleiding van zijn fysiotherapeut, Jacqueline Schuldink. “Zij heeft me geleerd om op de crosstrainer en de loopband te bewegen. Door nieuwe apparaten te gebruiken, wordt je automatisch geconfronteerd met de mogelijkheden van bewegen.”

Na slechts drie maanden onder toezicht van Jacqueline is André zelfstandig gaan bewegen. André sport tegenwoordig drie dagen per week, twee uur lang in een sportschool. Daarnaast is hij ook fanatiek aan het wandelen en fietsen. “De BeweegKuur heeft bewegen voor mij gemakkelijker gemaakt. Het bewegen is geen moeten, het is gewoon leuk!” Deze actieve levensstijl van André heeft als resultaat dat zijn suikerwaarde flink is gedaald en stabiel is.

Met advies van de diëtiste in de BeweegKuur heeft André zijn eetpatroon aangepast. “Toen ik begon met meer bewegen, woog ik 110 kilo. Nu ben ik ruim 15 kilo afgevallen mede door anders met voeding bezig te zijn. Als je iets lekkers eet, moet je er ook iets voor doen. Je moet het wel verdienen!”

Omdat André’s hobby koken en bakken is lijkt het moeilijk een ander eetpatroon aan te nemen, maar niets is minder waar. “Het koken is leuker geworden. Ik probeer nu andere dingen uit dan voorheen. Ik eet nu bijvoorbeeld meer vis en ik maak het ook zelf klaar.”