Vervolg op BeweegKuur

De BeweegKuur duurt maximaal een jaar. Dit betekent dat u gedurende deze tijd begeleiding krijgt bij het veranderen van uw leefstijl. Het is de bedoeling dat u daarna zelfstandig verder gaat. Daarom is het van belang dat u uw veranderde leefstijl na een jaar BeweegKuur een plaats heeft gegeven in uw dagelijkse leven. Door uw nieuwe, gezondere leefstijl te integreren in uw dagelijkse leven, is de kans groot dat u het blijft volhouden.

Alle deelnemers in de BeweegKuur stromen door naar sport- en beweegactiviteiten in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan de lokale sportschool of zwemvereniging. Maar ook een fiets- of wandelgroep, die u bijvoorbeeld met andere BeweegKuur deelnemers opstart. Uw leefstijladviseur en fysiotherapeut kunnen u hierbij helpen en u adviseren.

Natuurlijk kunt u ook in uw dagelijks leven wat actiever worden, door bijvoorbeeld naar uw werk te fietsen of iedere avond een korte wandeling te maken na het avondeten. Gezond en gevarieerd eten blijft vanzelfsprekend ook na de BeweegKuur van belang. Misschien is het een leuk idee om gezonde recepten uit te wisseleen met andere deelnemers in de BeweegKuur? Of eens in de zoveel tijd samen te koken en ervaringen uit te wisselen?

In de BeweegKuur bedenkt u onder begeleiding van de leefstijladviseur, diëtist en fysiotherapeut wat u leuk vindt en wat goed bij u past. Hierdoor is de kans groot dat u ook na de BeweegKuur gezond en actief blijft leven!

Lees ervaringen van deelnemers