Start

De BeweegKuur begint bij uw huisarts. Uw huisarts bepaalt samen met u of de BeweegKuur iets voor u is. Er is een aantal voorwaarden opgesteld voor deelname aan de BeweegKuur. De huisarts bekijkt met u of u aan deze voorwaarden voldoet. Voorwaarden voor deelname in het kort:

  1. U heeft obesitas of overgewicht in combinatie met een (andere) risicofactor, bijvoorbeeld diabetes type 2 of een hoge bloeddruk.
  2. U bent gemotiveerd om meer te bewegen en gezonder te eten.
  3. Op dit moment beweegt u te weinig. De huisarts kan met behulp van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) bepalen.

Daarnaast is er een aantal medische redenen, waardoor sommige mensen niet mee kunnen doen aan de BeweegKuur. Dit heeft te maken met het verwachte effect, de veiligheid en de kans op blessures of complicaties. Komt u in aanmerking voor de BeweegKuur en wilt u gaan werken aan een gezondere en actievere leefstijl? Dan verwijst de huisarts u naar de leefstijladviseur. Dit is in de meeste gevallen de praktijkondersteuner van de huisarts, maar het kan ook een fysiotherapeut, oefentherapeut of dietist zijn. De leefstijladviseur zal u verder begeleiden en adviseren in de BeweegKuur.
Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan is de BeweegKuur voor u waarschijnlijk niet de beste manier om aan uw gezondheid te werken. De huisarts zal in dat geval op zoek gaan naar een andere behandeling.

Lees ervaringen van deelnemers