Toolbox zelfmanagement bij leefstijlverandering

Vertrouwen in eigen kunnen

Hoe help ik het zelfvertrouwen van mijn deelnemer te vergroten bij een actieve leefstijl?

Vertrouwen in eigen kunnen is essentieel voor zelfmanagement. Hoe meer zelfvertrouwen er is, hoe groter de kans dat een actievere leefstijl wordt volgehouden. Aspecten die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld het durven uitvoeren van de beweging, omgaan met tegenslagen of het bewegen weer oppakken na een vakantie.

 • www.sportmotivatie.nl
  Deze website hoort bij het boek ‘Lekker Sporten’. Lekker Sporten is een praktisch boek over het opbouwen van motivatie, bedoeld voor de sportdeelnemer. Hoe stel je realistische doelen? Hoe ga je om met valkuilen? Hoe verbind je je met het doel?
  De website is een aanvulling op het boek ‘Lekker Sporten’ en bevat onder andere een ‘valkuilentest’ en links naar het vinden van een geschikte sport. Zowel het
  boek als de website gaan vooral in op psychologische aspecten die spelen bij gedragsverandering en motivatie. 
  Deelnemers kunnen daarnaast na aanmelding kosteloos 12 weken een email ontvangen met extra tips, oefeningen en achtergrond en thema’s als timemanagement en inlevingsoefeningen.

Digitale ondersteuning bij psychologische belemmeringen
Psychologische belemmeringen kunnen een negatieve invloed hebben op het werken aan een gezondere leefstijl. Soms zijn deze belemmeringen zelfs een van de redenen voor
een ongezonde leefstijl. Onderstaande websites kunnen deelnemers helpen die minder goed in hun vel zitten. 

 • www.mentaalvitaal.nl
  Mentaal Vitaal is een website voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en daar zelf mee aan de slag wil. Mentaal Vitaal geeft informatie, mentale fitness tips & oefeningen bijvoorbeeld tegen uitstelgedrag, online cursussen & therapie en verwijzing naar hulp.

 • www.psyfit.nl
  Psyfit.nl is een online cursus waarmee de mentale conditie wordt getraind. Dit gebeurt met oefeningen, filmpjes, tests en tips. Modules die gevolgd worden zijn onder andere ‘grip op het leven’, hier en nu’ en ‘missie en doelen’. De cursus leert wat mentale fitheid is en hoe men gelukkiger en meer ontspannen kan leven.