HBO scholing

De HBO scholing BeweegKuur wordt aangeboden door vijf hogescholen. Voor zorggroepen kunnen de hogescholen ook een programma op maat ontwikkelen en aanbieden. Vraag bij de hogeschool naar de mogelijkheden. Wilt u contact met één van de hogescholen voor een verzoek voor scholing op locatie, of een programma op maat, dan vindt u hiernaast de contactgegevens van de verschillende hogescholen.

Tevens bieden de hogescholen in een breder kader cursussen en modules aan die aansluiten bij het verwerven van de BeweegKuur competenties. U kunt zich hiervoor uiteraard ook richten op het cursusaanbod van de beroepsverenigingen NHG, NvvPO, NVDA, EADV, VvOCM, NVD en KNGF.

Vanuit de BeweegKuur zijn vooral de volgende thema’s voor nascholing van belang: Multidisciplinair samenwerken, Motivational Interviewing, zelfmanagement, intake op leefstijl, opstellen van beweegplannen, pathofysiologie bij Bewegen met overgewicht en obesitas.

De werkwijze van de BeweegKuur is, naast het protocol BeweegKuur, ook te lezen in de diverse handleidingen. Ga naar het protocol en de handleidingen