Nieuws

 
Huisartsen in Soest schrijven beweegrecept
03 mei 2013

In plaats van pillen een recept om te bewegen. In Soest begint is afgelopen weekeinde het project Bewegen op Recept Soest gestart. Op het Beweegplein, dat georganiseerd werd op het sportcomplex van Mixed Hockeyclub Soest, overhandigde Frans Jansen, de projectleider, de eerste Beweegmap aan huisarts Monique Smits.

Persoonlijk advies Het project richt zich onder ander op mensen die al geruime tijd de huisarts of fysiotherapeut bezoeken met blijvende klachten, zoals overgewicht, te hoge bloeddruk, diabetes of pijnlijke gewrichten. Het gaat om klachten waarvoor bewegen een goed medicijn is. De patiënt krijgt met de verwijzer (huisarts, fysiotherapeut, praktijk ondersteuner, of diëtiste) een gesprek en krijgt dan een persoonlijk beweegprogramma advies. Het is een programma waarbij de patiënt onder deskundige begeleiding tien weken gaat wandelen, zwemmen, badminton, hardlopen, fietsen of fitnessen. Iedereen kan zelf kiezen welk programma het beste past. Na afloop volgt er een gesprek met de verwijzer. Iedere deelnemer betaald 35 euro als eigen bijdrage. Het project duurt twee jaar.


Cheque

Op het beweegplein ontving Frans Jansen uithanden van Veronique Borst, van de RABO Bank Soest, een cheque van 3000 euro vanuit het stimuleringsfonds. Het geld wordt onder meer gebruikt om www.bewegenopreceptsoest.nl te ontwikkelen en actueel te houden.
Projectleider Frans Jansen overhandigt de eerste Beweegmap aan huisarts Monique Smits. 
Foto: B.O.R