Nieuws

 
Arjo Wijnhorst wint Stimuleringsprijs Combinatiefunctionaris en Buurtsportcoach
13 december 2012

Arjo Wijnhorst is de overtuigde winnaar van de Stimuleringsprijs Combinatiefunctionaris & Buurtsportcoach 2012. Deze prijs is vandaag uitgereikt tijdens de Kennisdag: Samen Lokaal Vitaal. Arjo kreeg een cheque van 1500,- euro die hij mag investeren in het werk of om activiteiten te ondersteunen die worden uitgevoerd in het kader van de Brede impuls combinatiefuncties. Ook de andere drie genomineerden gingen met een cheque naar huis.

Goed kunnen netwerken is een van de voorwaarden om voor de Stimuleringsprijs Combinatiefunctionaris & Buurtsportcoach in aanmerking te komen. Volgens de jury, die bestaat uit Bert Holvast - cultuur, Erik Lenselink – sport en Hans Verboon – onderwijs, vormt Arjo de verbindende schakel in zijn netwerk. Uniek Sporten is een sportservicepunt voor mensen met een beperking, waarin Arjo 11 organisaties heeft weten te betrekken. In de regio Arnhem zijn inmiddels 65 sportaanbieders met aanbod voor mensen met een beperking. Netwerken, verbinden en samenwerken zijn hierbij voor Arjo de belangrijkste sleutelwoorden. Hij wil het geldbedrag onder andere inzetten om het concept Uniek Sporten verder uit te rollen.Arjo Wijnhorst       
Fotograaf: Anita Riemersma


Resultaten
Ook de andere kandidaten zijn goed in het leggen van verbindingen en het stimuleren van samenwerking en bereiken zo mooie resultaten in hun buurt of wijk. De betrokkenheid van buurtsportcoach Edith van den Hanenberg binnen de wijk leidt tot samenwerking tussen professionals op het gebied van sport-, jeugd- en jongerenwerk en de betrokkenheid van buurtbewoners bij (sport)activiteiten. Marloes van Mourik legt in haar wijk en via Facebook contact met ouders en kinderen en organiseert samen allerlei activiteiten. Lucienne Bartels heeft een doorgaande Cultuurlijn ontwikkeld voor basisscholen met partners als de gemeente, Centrum voor de Kunsten, de bibliotheek en erfgoedpartners.
 
Publieksprijs 
De Stimuleringsprijs Combinatiefunctionaris & Buurtsportcoach is een publieksprijs. Tijdens de Kennisdag: Samen Lokaal Vitaal op 13 december in Den Haag stelden de genomineerden zich in real life voor en konden alle aanwezigen hun stem uitbrengen. Een combinatiefunctionaris is iemand die de verbinding legt tussen sport-onderwijs of cultuur-onderwijs. 

Een buurtsportcoach legt de verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals welzijn, zorg, gezondheid, bedrijven, buitenschoolse opvang, kinderopvang en onderwijs. Beide moeten beschikken over organiserend vermogen, goede omgang met kinderen en volwassenen, flexibiliteit en professionaliteit. De Stimuleringsprijs is een prijs bedoeld voor een combinatiefunctionaris of buurtsportcoach die door een verbindende aanpak tot een bijzonder resultaat is gekomen.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
 

Voor vragen over de Stimuleringsprijs Combinatiefunctionaris & Buurtsportcoach 2012 kunt u terecht bij: 
Projectbureau Sport en Bewegen in de Buurt 
E: info@sportindebuurt.nl 
T: 070-3738053
W: www.sportindebuurt.nl