Nieuws

 
Gezondheidscentra voor een GLI Depressieve Klachten gezocht
16 november 2012

Het Trimbos-instituut en NISB voeren van 2012 tot 2014 een gezamenlijk onderzoek uit naar een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) voor mensen met depressieve klachten. We onderzoeken het effect van bewegen op de mate van depressieve klachten en de werkzame bestandsdelen & implementeerbaarheid van een GLI Depressieve Klachten.

Voor dit onderzoek zijn wij nog op zoek naar eerstelijns lokale netwerken die een dergelijke GLI Depressieve Klachten willen uitvoeren. Een lokaal multidisciplinair team is daarvoor een voorwaarde, bestaande uit: een gezondheidscentrum/ huisartsenpraktijk (liefst met POH-GGZ), een fysiotherapeut en een diëtist. Eventueel kan ook samenwerking worden gezocht met een eerstelijns psychologenpraktijk of de GGZ. Ook voormalige of huidige BeweegKuur-locaties kunnen zich aanmelden. De vergoeding die wordt geboden betreft € 3500,- voor locaties in de experimentele conditie en € 500,- voor locaties in de controlegroep. Opgeven voor deelname kan via elise.vancasteren@nisb.nl. We hebben nog ruimte voor ca. elf praktijken. 

Op de website van de BeweegKuur treft u onder meer: 
de onderzoeksopzet 
een verkorte programmabeschrijving 
de presentatie van de informatiebijeenkomst in Utrecht op 18-9 jl. 
de presentatie van de sessie Depressie en Bewegen op de NISB Ontmoetingsdag van 6-11 jl. 

Daarnaast kunt u op http://www.netwerkinbeweging.nl/werkgroep/96 deelnemen aan een discussiegroep over depressie en bewegen en daarbij uw kennis en ervaringen delen met andere professionals uit het werkveld. 

Vragen 
Voor vragen omtrent het onderzoek kunt u contact opnemen met het Trimbos-instituut: Marijke Schotanus-Dijkstra, mdijkstra@trimbos.nl / 030-2959383
 
Voor inhoudelijke vragen over de GLI Depressieve Klachten en alle overige vragen: Elise van Casteren van het NISB, elise.vancasteren@nisb.nl / 06-31753731