Nieuws

 
Burendag Wijchen in teken van gezonde leefstijl
22 oktober 2012

Zaterdag 22 september was het Burendag in Wijchen Noord. Deze werd gehouden in het ‘Cool Nature Parc’ aan de Zwanensingel. Samen met Wijkvereniging Wijchen Noord en Marktplaats Sport heeft het netwerk ‘Wijchen Sportief’ deze dag mogelijk gemaakt. Onder het moto ‘Samen sta je sterk’ heeft ‘Wijchen Sportief’ zich bij deze partijen aangesloten. Het netwerk ‘Wijchen Sportief’ werkt met financiering vanuit de BeweegKuur Impuls aan een betere doorstroom van ouderen en chronisch zieken vanuit zorg naar regulier beweegaanbod.

Het doel van ‘Wijchen Sportief’ op de Burendag was om zo veel mogelijk mensen te informeren over bewegen en een gezonde leefstijl. Daarnaast presenteerden diverse zorgverleners en sport- en beweegaanbieders zich met een informatiestand of demonstratie en konden mensen deelnemen aan activiteiten. Deelnemende partijen waren onder andere Atletiek Vereniging Wijchen, Enter Motion (kinder-) fysiotherapie, Tom Middelhuis personal trainer, Derks Sport, Oud Fit Senioren-sportvereniging, Fyzik Fysioterapie Voeding en Beweging, Astrid Holweg diëtist, Sportief Wandelen en Nordic Walking Wijchen en natuurlijk het netwerk ‘Wijchen Sportief’.

De deelnemende organisaties hebben bezoekers van de burendag mondeling geïnformeerd en er zijn folders uitgedeeld over het beweegaanbod van ‘Wijchen Sportief’. Concreet heeft burendag voor Oud Fit, Sportief Wandelen en Nordic Walking een aantal geïnteresseerde nieuwe klanten opgeleverd. Verder hebben diverse aanwezige partijen de wens uitgesproken gebruik te willen maken van elkaars diensten en expertise, dus ook het netwerk ‘Wijchen Sportief’ is door de burendag verder uitgebreid. Kortom een succesvolle burendag die smaakt naar meer!