Nieuws

 
Gezondheidscentra voor een GLI Depressieve Klachten gezocht
17 oktober 2012

Het Trimbos-instituut en NISB voeren van 2012 tot 2014 een gezamenlijk onderzoek uit naar een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) voor mensen met depressieve klachten. Onderzocht worden de werkzame bestandsdelen & implementeerbaarheid van een GLI Depressieve Klachten en de effecten van bewegen op de mate van depressieve klachten.

Voor dit onderzoek zijn wij nog op zoek naar eerstelijns lokale netwerken die een dergelijke GLI Depressieve Klachten willen uitvoeren. Een lokaal multidisciplinair team is daarvoor een voorwaarde, bestaande uit: een gezondheidscentrum/ huisartsenpraktijk (met POH-GGZ), een fysiotherapeut en een diëtist. Eventueel kan ook samenwerking worden gezocht met een eerstelijns psychologenpraktijk of de GGZ. Ook voormalige of huidige BeweegKuur-locaties kunnen zich aanmelden. 

Opgeven voor deelname kan nog tot 1 november a.s. via elise.vancasteren@nisb.nl. We hebben nog ruimte voor ca. dertien praktijken. 

Hier treft u meer informatie over de GLI Depressieve Klachten (een verkorte programmabeschrijving en de presentatie van de informatiebijeenkomst in Utrecht op 18-9 jl.) en de onderzoeksopzet.

Vragen 
Voor vragen omtrent het onderzoek kunt u contact opnemen met het Trimbos-instituut: Marijke Schotanus-Dijkstra, mdijkstra@trimbos.nl / 030-2959383 Agnes van der Poel, apoel@trimbos.nl / 030-2959395 Voor inhoudelijke vragen over de GLI Depressieve Klachten en alle overige vragen: Elise van Casteren van het NISB, elise.vancasteren@nisb.nl / 06-31753731